چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت‌الاسلام بهشتی نژاد اصفهان

حوزه / مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به این که پیامبر(ص) برای کلمه «اَنفُسَنا» در آیه مباهله، امام علی(ع) را انتخاب کردند، گفت: این یک افتخار بزرگ و با عظمت برای امیرالمومنین(ع) است که ایشان هم سنگ جان پیامبرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین بهشتی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار «حوزه» در اصفهان درباره اهمیت روز مباهله برای مسلمانان ،با بیان اینکه نخستین نکته‌ای که از آغاز آیه مباهله برداشت می‌شود، حقانیت اسلام و عظمت نبی اکرم(ص) است، اظهار کرد: پیامبر بزرگوار اسلام(ص) برای اثبات رسالت خویش از هر وسیله ممکن استفاده می‌کردند تا این حد که خود را در میدان مباهله قرار دادند.

وی با بیان این که مباهله یعنی نفرین کردن دو گروه بر یکدیگر، افزود: این نفرین به صورتی است که اگر یک طرف ناحق و دروغگو بود، پذیرفته است که عذاب الهی و دور باش از رحمت خدا بر او نازل ‌شود.

مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی اصفهان با تاکید بر این که اسلام دین منطق، دلیل و برهان‌های قطعی است، تصریح کرد: این همه واژه‌هایی که در قرآن از تعقل و بصیرت آمده نشان می‌دهد که بدنه اسلام، یک بدنه عقلانی و متکی بر اندیشه، بصیرت، فهم و دقت است.

وی با اشاره به این که تابع آیینی هستیم که خدای متعال در سوره یوسف(ع) می‌فرماید که «بگو این آیین من است و من در حالی شما را و مردم را به خدا فرا می‌خوانم که خود و پیروانم بصیرت داریم»، ادامه داد: این بدین معنا است که اسلام دینی که بدون بصیرت باشد را به رسمیت نمی‌شناسد.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی‌نژاد نخستین مبنای دین اسلام را بصیرت، تعقل، خرد ورزی و حکمت دانست با بیان این که اسلامی هم که مسلمانان به آن پایبندند، تأکید بر بصیرت دارد، بیان کرد: با دقت در آیه مباهله در می‌یابیم که بعد از اینکه دلایل روشن از جانب پیامبر(ص) بر مسیحیان عرضه شد و حضرت عیسی(ع) وعده آمدن پیامبراسلام(ص) را داده است آنان به جای خضوع کردن، آن را سحر آشکار خواندند.

وی با اشاره به این که خداوند در این هنگام مباهله را پیشنهاد کرده است، گفت: در ادامه قرآن پیشنهاد داده است که ما پسرانمان را فرا می‌خوانیم و شما نیز پسرانتان را و ما زنان خود را می‌خوانیم و شما نیز زنانتان را و ما کسی را که همسنگ جانمان است را فرا می‌خوانیم و شما هم کسی که همسنگ جانتان است را دعوت کنید سپس به مباهله بر می‌خیزیم و دورباش رحمت خداوند را نثار می‌کنیم.

این محقق حوزوی در بیان ابعاد مباهله با اعتقاد بر این که نخستین بعد این جریان این است که اگر پیامبر(ص) خودشان را بر حق نمی‌دانستند و در حقانیت خویش شک داشتند، هرگز حاضر به مباهله نمی‌شدند، عنوان کرد: بعد دوم این است که افرادی برای مباهله با پیامبر همراه شدند که عزیزترین افراد پیامبر بودند.

وی با اشاره به این که پیامبر(ص) از اصحاب یاری نخواستند تا در آینده متهم نشوند، ابراز کرد: پیامبر(ص) دست حضرت زهرا(س)، امیر‌المومنین(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، را گرفتند و به مباهله بردند.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی نژاد با تاکید بر این که آمدن به میدان مباهله یعنی آماده دریافت خطر برای خود و خانواده خویش هستم، تصریح کرد: پیامبر(ص) با مباهله قدرت و اقتدار اسلامی را به نمایش گذاشتند.

وی با اشاره به این که پیامبر(ص) برای کلمه "انفسنا" در آیه مباهله، امام علی(ع) را انتخاب کردند، اظهار کرد: این یک افتخار بزرگ و با عظمت برای امیرالمومنین(ع) است که ایشان همسنگ جان پیامبرند که تعبیری زیباتر از این وجود ندارد.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha